Foto: SVT

S, V och M samarbetar i Uppvidinge kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det bli S och V, med stöd av M som styr Uppvidinge kommun de kommande fyra åren, det blev klart sent på onsdagskvällen efter fullmäktigemötet.

Moderaterna kommer i opposition att stödja Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i ett valtekniskt samarbete.

– Det känns bra. Vi tre partier har haft överläggningar och pratat om viktiga frågor där vi är överens, säger Niklas Jonsson (S).

Uppvidinge

Kan du ge exempel på sådana frågor?

– En viktig fråga är att vi kommer att lägga fram en gemensam budget. Vi är också överens om att vi vill förbättra och påskynda bostadsbyggandet i kommunen. När näringslivet växer och tar in personal, så behöver de också kunna erbjuda sina anställda nära boende.

Niklas Jonsson (S) Foto: SVT

Det är inte vanligt med samarbete mellan V och M. Hur ser du på det?

– Vi kommer att föra en närmare politik med Vänsterpartiet, men vi kommer att ha stöd av Moderaterna i flera olika frågor. Moderaterna kommer att jobba i opposition, men vi är överens i väldigt många frågor, säger Niklas Jonsson (S).

Det innebär också att Centerpartiet som styrt i kommunen under flera mandatperioder blir utan makt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppvidinge

Mer i ämnet