Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Campingen stoppade långväga besökare – men nu öppnar de upp

Campingen stoppade långväga besökare – men nu öppnar de upp

Publicerad
Fram till på lördag gäller de gamla reglerna på Wikegårds camping på Öland. Bara gäster från Kalmar län är välkomna, men från helgen följs de nya nationella reserestriktionerna och även långväga gäster är välkomna.
– Vi övervägde att hålla kvar vid de gamla reglerna, men det blir för krångligt, säger campingägaren Fredrik Fredriksson.

Beslutet att säga nej till långväga besökare togs när reserestriktionerna på två timmars bilväg infördes i Sverige. Fredrik Fredriksson resonerade då så att han inte vill belasta sjukvården med resenärer från andra län.

Från och med lördag börjar dock de nya resereglerna gälla i Sverige, och då väljer även Fredrik Fredrikssons camping att välkomna alla. Han anser fortfarande att det är ett problem att sjukvården på Öland kan bli överbelastad, men att det nu inte går att mota bort folk när de väl kommer till platsen.

– Den kundkontakten vill jag inte förstöra, säger han.

Under tiden som campingen sagt nej till långväga gäster har det blivit en del jobbiga möten vid campinggränsen. Hör Fredrik Fredriksson berätta mer om det i videospelaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet