Campingen stoppade långväga besökare – men nu öppnar de upp

Publicerad

Fram till på lördag gäller de gamla reglerna på Wikegårds camping på Öland. Bara gäster från Kalmar län är välkomna, men från helgen följs de nya nationella reserestriktionerna och även långväga gäster är välkomna.

– Vi övervägde att hålla kvar vid de gamla reglerna, men det blir för krångligt, säger campingägaren Fredrik Fredriksson.

Beslutet att säga nej till långväga besökare togs när reserestriktionerna på två timmars bilväg infördes i Sverige. Fredrik Fredriksson resonerade då så att han inte vill belasta sjukvården med resenärer från andra län.

Från och med lördag börjar dock de nya resereglerna gälla i Sverige, och då väljer även Fredrik Fredrikssons camping att välkomna alla. Han anser fortfarande att det är ett problem att sjukvården på Öland kan bli överbelastad, men att det nu inte går att mota bort folk när de väl kommer till platsen.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Den kundkontakten vill jag inte förstöra, säger han.

Under tiden som campingen sagt nej till långväga gäster har det blivit en del jobbiga möten vid campinggränsen. Hör Fredrik Fredriksson berätta mer om det i videospelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet