Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ann-Louise Viking (SD) dömer ut den budget som den borgerliga minoriteten lagt i Tingsryd. Hör mer i videon. Foto: Anne Torvinen/SVT

Därför röstade SD på S-budgeten i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Det borgerliga minoritetsstyret M, KD och C har fått se sin budget nedröstad av Sverigedemokraterna och måste nu styra på Socialdemokraternas budget.

Sverigedemokraterna i Tingsryd tillbakavisar anklagelser om att skapa oreda i politiken och försvarar sitt beslut att rösta fram Socialdemokraternas budget.

– Vi såg att styrets liggande budget inte är försvarbar någonstans, kommenterar Sverigedemokraternas gruppledare, Ann-Louise Viking (SD).

Valet 2022 Småland

Motsätter sig besparingar

Hon framhåller att Socialdemokraternas budget är väldigt lik den budget Sverigedemokraterna själva har lagt fram och menar att den även innehåller några av Sverigedemokraternas egna förslag.

Sverigedemokraterna vänder sig också mot det förslag till stora besparingar inom förvaltning och stab som förts fram av den borgerliga minoriteten.

Hör Sverigedemokraternas gruppledare Ann-Louise Viking försvara beslutet att rösta med S i budgetfrågan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Småland

Mer i ämnet