Per Lublin (längst till höger i bild) kommer att filma mötet. Foto: Fredrik Weibull

”Självklart ska jag filma”

Uppdaterad
Publicerad

Ölandspartiets Per Lublin kommer att filma under kvällens fullmäktigemöte trots att ordförande Jan Erici hotat med att ta dit polisen.

– Självklart kommer jag att filma! Jag fullföljer min rättighet som medborgare.

Så säger Per Lublin till Smålandsnytt på måndagseftfermiddagen.

Lublin filmade fullmäktige

För en vecka sedan ställdes mötet in efter att Ölandspartiets Per Lublin ställt upp sin webbkamera och vägrat sluta filma trots uppmaningar från Jan Erici som är ordförande i fullmäktige.

Kommunstyrelsens ordförande Lisbeth Lennartsson (C) berättar för Smålandsnytt att kommunen har pratat med jurister inför mötet. De har dessutom gjort en exakt plan för hur de ska gå tillväga om Lublin kommer att filma mötet.

– Vi har också kallat in extra väktare som kommer att finnas på plats och det finns även poliser i Borgholm, säger Lisbeth Lennartsson (C).

Vad kommer du att göra om polisen kommer?

– Jag vill inte gå händelserna i förväg, säger Per Lublin.

– Men de skämmer ut sig när de håller på så här och gör spektakel av det hela. De skämmer ut Borgholm inför hela Sverige, säger han.

Anledningen till det stora pådraget är enligt Lisbeth Lennartsson att de vill säkerställa att Lublin använder materialet på rätt sätt.

– Han hänger ut andra politiker på sin blogg. Vi litar inte på att han använder filmerna på det sätt som man ska, oredigerat.

Fakta

Smålandsnytt finns på plats under fullmäktigemötet som börjar klockan 18.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lublin filmade fullmäktige

Mer i ämnet