Foto: Niclas Wimmerberg

Sjukhuset i Kalmar fortsatt under bevakning

Uppdaterad
Publicerad

Väktare är fortfarande på plats vid länssjukhuset i Kalmar sedan det under söndagen blev höjt säkerhetsläge kring sjukhuset. Men läget har blivit stabilare, enligt sjukhusledningen och polisen.

– Det är lugnt på sjukhuset nu, vi har ett normaltillstånd gällande säkerheten, säger sjukhuschefen Annkristin Svensbergh.

I går söndag höjdes säkerhetsläget på länssjukhuset i Kalmar. Det var under förmiddagen som ett 50-tal personer hade samlats vid sjukhuset för att besöka en avliden person och då orsakade en ordningsstörning.

Har ni haft liknande incidenter tidigare?

Ja, vi har haft ordningsstörningar tidigare, varje händelse är unik och de går inte att jämföra med varandra, säger Annkristin Svensbergh.

Det är fortfarande väktare på plats vid sjukhuset, men situationen är nu lugnare. Polisen har kontinuerlig kontakt med sjukhusledningen angående situationen.

– Vi kommer att ha väktare på plats under måndagen, sedan fattar vi ett nytt beslut om hur vi kommer göra, säger Annkristin Svensbergh.

Hur har situationen påverkat er arbetsmiljö?

–  Jag vill inte uttala mig i frågan, det rör sig om en ordningsstörning och har blivit ett polisärende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.