Skogbranden utanför Målerås resulterar i ett ödesmättat landskap. Foto: SVT

Skogsbranden utanför Målerås har blossat upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Under morgontimmarna har räddningstjänsten lyckas få kontroll på skogsbranden kring Målerås, men på måndagsförmiddagen tog den fart igen

Runt 30 brandmän bekämpade under söndagen en skogsbrand som startade kring småländska Målerås.

Under natten till måndagen fick räddningstjänsten kämpa hårt mot branden som fortsatte att sprida sig. Men vid tvåtiden på natten mojnade vinden och läget förbättrades. Ingen bebyggelse är längre hotad.

Skogsbranden i Målerås

– I det område där branden befinner sig nu finns det ingen bebyggelse på flera kilometer, utan det är bara skog, säger räddningsledare Per Persson.

Helikopter

Men på förmiddagen tog branden fart igen och en helikopter anslöt till släckningsarbetet som på måndagen hade 45 brandmän i tjänst.

Helikoptern ska nu i första hand bedöma de brandhärdar där det blossat upp.

Förhoppningen står nu också till att väderleken blir gynnsam för släckningsarbetet.

Det kommer att pågå under flera dagar och Per Persson hoppas nu att vädret ska vara på deras sida.

– Just nu är det grått och det kom precis några regnstänk. Vi hoppas att vädret är på vår sida för blir det full sol och blåst, så kommer det bli jobbigt igen, säger Per Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Målerås

Mer i ämnet