Smällare på skola chockade elever

Uppdaterad
Publicerad

Två pojkar på en högstadieskola i Kalmar använde i förra veckan smällare i skolans korridor. En person fick krutrester i nacken och ytterligare några elever blev så rädda att de stannade hemma dagen därpå.

Det var i början av förra veckan som två 14-åriga pojkar använde smällare vid tre olika tillfällen på skolan, både inomhus och utomhus, vilket Barometern var först att rapportera om.

I samband med att det small i en korridor fick en elev krutrester i nacken. En annan elev klagade på att det tjöt i öronen, och ytterligare en elev chockades av händelsen. Några elever blev så rädda att de valde att stanna hemma dagen därpå.

Kalmar

– Vi har utrett händelsen i den mån man kan, samt gjort en polisanmälan, säger en biträdande rektor på skolan.

Skolan har haft samtal med de ansvariga eleverna, som blev avstängda i en vecka. Man har även försökt prata med de som har känt obehag efter det inträffade.

– Några enstaka elever tyckte att det var så obehagligt att de stannade hemma dagen efter. Nu är det jättelugnt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet