Smittskyddet i Kalmar län har diskuterat möjligheten att stänga av Ölandsbron för att stoppa smitta. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Smittskyddet i Kalmar: ”Diskuterat en stängning av Ölandsbron”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet från förra veckan om att resandet öppnas upp i igen i Sverige från och med lördagen den 13 juni har skapat huvudbry i turistlänet Kalmar. Regionen förbereder sig på ett värsta scenario – och man har diskuterat om det går att stänga Ölandsbron om situationen eskalerar, det skriver Barometern.

– Vi har faktiskt diskuterat detta. Får smittskyddsläkaren lov att stänga Ölandsbron? Det finns inget enkelt svar men smittskyddsläkaren har ett långtgående mandat att sätta områden i karantän, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin till Barometern.

Befarar smittopp

Kalmar län – och Öland i synnerhet – lockar mycket turister. Detta gör att sjukvården i länet fruktar en smittotopp i slutet av sommaren om turisterna inte sköter den sociala distansieringen.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Skulle ett värsta scenario slå in så kan alltså smittskyddsläkaren tänka sig att försöka stänga Ölandsbron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet