På onsdagskvällen hölls ett stormöte i idrottshallen i Löttorp efter storbranden på Åkerboskolan. Foto: Christina Nilsson EkVisa alla (3)
Visa alla (3)

Stor uppslutning till möte efter skolbranden i Löttorp

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen höll kommunen stormöte i idrottshallen i Löttorp. Tanken var att ge stöd och svara på frågor från elever och föräldrar efter den stora branden i Åkerboskolan.

Kuratorer och skolpersonal fanns på plats i Åkerbohallen för ett informationsmöte riktat till elever och föräldrar. Trots branden kommer skolstarten hållas som planerat i nästa vecka. 

– Det känns viktigt att vi kommer igång med undervisningen, även om vi den första tiden får fokusera på att bearbeta det som hänt och eleverna får sörja skolan, säger utbildningschef Helena Svensson på kommunens hemsida. 

Blixten kan orsakat branden

Det var strax efter 19 på tisdagskvällen som larmet kom om brand på Åkerboskolan i Löttorp.  När räddningstjänsten kom till platsen visandet sig att innertaket hade rasat och det brann kraftigt i högstadiedelen av skolan. Trots stor spridningsrisk lyckades brandmännen begränsa branden till mellan- och högstadiedelen av skolan.

Det är ännu inte fastställt vad som orsakade branden, men en av teorierna är att ett åsknedslag kan ha legat bakom. Polisen har därför inlett en förundersökning för att utesluta att brandorsaken inte beror på något annat än just ett blixtnedslag.

När höstterminen drar i gång på tisdag nästa vecka kommer det att ske i de av skolans lokaler som klarade sig undan lågorna samt i tillfälliga samlingslokaler i Löttorp. Sedan planerar kommunen att bedriva undervisningen med hjälp av moduler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skolbranden i Löttorp

Mer i ämnet