Sunnerbogymnasiet i Ljungby har fått utrymmas efter någon typ av hot. Foto: SVT

Sunnerbogymnasiet i Ljungby utrymt efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen utrymdes Sunnerbogymnasiet i Ljungby. Enligt uppgifter till Smålänningen handlar det om någon typ av hot mot skolan.

Sunnerbogymnasiet i Ljungby utrymdes strax innan lunch på tisdagen.

– Det har funnits information som har lett till att vi gjort åtgärder på skolan under förmiddagen, vi har haft patrull på plats, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kronoberg.

Han vill inte gå in närmare på några detaljer om varför.

– Vi har fått in en anmälan om ett brott.

Polisens ledningscentral i Malmö är också fåordiga.

– Det kom in information till oss som vi ville kontrollera på plats, vi fick tillfredsställande svar och nu har vi lämnat platsen, säger Jimmy Modin, presstalesperson.

Det var inte polisen utan skolan som tog beslut om att utrymma.

Skolan var stängd idag efter att antalet fall av covid-19 ökat på skolan, men några elever var på skolan för att skriva prov.

Hot på internet

Senare på tisdagskvällen kom det uppgifter från P4 Kronoberg om att upprinnelsen skulle vara att ett hotfullt inlägg på ett forum  Enligt radion ska polisen även ha genomfört en husrannsakan hemma hos den minderåriga person som låg bakom inlägget. Man konstaterade i samband med detta att det inte fanns någon substans i hotet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer