Pernilla Risberg är chef för LSS-handläggningen i Tingsryds kommun Foto: SVT

Tingsryds kommun: ”Vi har inte varje år kollat av att tillstånd fortfarande gäller”

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryds kommun är en av flera kommuner som missat att kontrollera tillståndet för Fridafors Fritidscenters sommarkollo som ligger i deras egen kommun.

– Vi måste veta att det vi beviljat har tillstånd. Det får vi ta på oss, säger Pernilla Risberg chef för LSS-handläggningen i Tingsryds kommun.

Tingsryds kommun, där Fridafors Fritidscenter ligger, är en av flera kommuner som återkommande beviljat barn plats på kollot. Kommunen har från 2013 till och med sommaren 2018 betalat runt 370 000 kronor till sommarkollot, som utan tillstånd är en olagligt att bedriva. Att det saknades tillstånd kände inte kommunen till.

Följt upp deltagarna

Enligt Pernilla Risberg har LSS-handläggare besökt sommarkollot och de följer alltid upp hur det har gått med barn och deras företrädare. Det som framkommit om sommarkollot är enbart positivt säger hon.

Fridafors fritidscenter

– Det är allvarligt, vi måste ju vet att det vi beviljat har tillstånd, men det viktiga tycker jag är att vi alltid följt upp alla beslut och att insatsen varit bra och att den enskilde och de anhöriga är nöjda.

Men Pernilla Risberg tycker att kommunen borde ha haft bättre koll.

– Vi har inte varje år kollat av att tillstånd fortfarande gäller och det får vi ta till oss.

Ställer inte upp på intervju

Företrädare för fritidscentret har avböjt intervju men säger i mejl till SVT att de uppfattat att de hade ett muntligt tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fridafors fritidscenter

Mer i ämnet