Foto: SVT

Tonåringar knivskars svårt – rättegången inledd

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen ställdes fem män i 20-årsåldern inför rätta. De står åtalade misstänkta för att ha knivskurit två 18-åringar i samband med en brännbollsturnering i Ljungby under skolavslutningsveckan i år.

Brännbollsturneringen som annordnades för avgångseleverna på Sunnerbogymnasiet i Ljungby hade samlat hundratals ungdomar. Av någon anledning uppstod bråk och två ungdomar knivskars svårt.

En av dem utsattes också för misshandel genom ett slag mot huvudet. En av dem fick skador som inledningsvis bedömdes som livshotande.

Knivbråket i Ljungby

Händelsen inträffade natten mellan den 10 och 11 juni i år och samma natt greps och anhölls fyra misstänkta men ytterligare en person häktades senare.

Fem män,alla är i 20-årsåldern, åtalades för försök till dråp alternativt grov misshandel. En av de tilltalade är också åtalad för misshandel mot en av de två målsägande.

På tisdagen inleddes rättegången vid Växjö tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivbråket i Ljungby

Mer i ämnet