Det var stort polispådrag i Växjö på måndagseftermiddagen, med anledning av en grov misshandel. Foto: Carl Carlert

Par utsattes för grov misshandel – ung man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Ett par misshandlades på måndagseftermiddagen i en lägenhet i stadsdelen Araby i Växjö. Polisen har gripit en gärningsman misstänkt för grov misshandel.

Larmet inkom vid 14.30-tiden och flera patruller skickades till platsen.

– Det är tre personer som har kommit in i lägenheten och sedan har de misshandlat de två andra personerna, säger Daniel Lennartsson, jourhavande förundersökningsledare.

Växjö

De tre misstänkta personerna var inte kvar på platsen när polisen kom dit. Personerna som blev misshandlade ska enligt polisen vara ett par. Kvinnan är i 25-årsåldern och mannen i 30-årsåldern. Båda fördes med ambulans till sjukhus, skadeläget är oklart.

– Det har varit så pass fysiskt våld att det blir rubricerat som grov misshandel. Det är ett tillhygge inblandat, något slags verktyg, säger Daniel Lennartsson.

Senare på eftermiddagen meddelade polisen att det gripit en gärningsman i 20-årsåldern. Övriga gärningspersoner jagas av polisen. Ärendet rubriceras som grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet