Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Troja bjuder in till dialog – men förbudet står kvar

Uppdaterad
Publicerad

Nu bjuder Troja Ljungby in supportergrupperna för att försöka komma fram till en lösning i det infekterade hockeybråket. Men förbudet mot kläder med Ultras Ljungbys symbol och namn är kvar.

Under måndagskvällen träffades Troja Ljungbys styrelse och säkerhetsansvariga för att diskutera det uppblossade bråket mellan klubben och supportergrupperna. 

Efter att supportrar från gruppen Ultras Ljungby blev portade under hemmapremiären har den större supportergruppen Troja Support gått ut med en bojkott mot lagets matcher.  

Ultras Ljungby portas

– Det är inte bra ingen önskar detta. De är viktiga med sitt stöd och att skapa stämning, säger Per Wass som är ordförande i Troja Ljungby.

LÄS MER: Troja-supportrar portades från hemmapremiären

Tidigare avstängningar

Det har enligt Per Wass de senaste åren varit ett antal incidenter där personer från Ultras bettet sig illa på bortamatcher och därför blivit avstängda. Det var därför polisen rekommenderade dem att inför den allsvenska starten ta beslutet att förbjuda gruppens emblem och namn i arenan.

– Namnet Ultras kommer ursprungligen från fascism. Vi vill inte bli förknippade med det ordet och deras symbol, säger Per Wass.

LÄS MER: Polisen stöttar Trojas portning av Ultras

På torsdag har Troja bjudit in de båda supportergrupperna för att få till en dialog. Troja Support har enligt Per Wass redan tackat ja. Än så länge inget svar från Ultras.

– Jag hoppas verkligen att vi kan sitta ner och reda ut allt och komma fram till en lösning.

LÄS MER: Efter fascistanklagelsen – Trojafans bojkottar matcher

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ultras Ljungby portas

Mer i ämnet