Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tyckte om det”, säger lilla Juno i famnen på mamma Ellen – starta klippet för att se besökarnas tankar om Lady Bustys och Miss Shameless sagostund med dragqueens. Foto: SVT

Efter hårda SD-kritiken – så tänker besökarna om sagostund med dragqueens

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare under hösten ville Sverigedemokraterna i Kalmar kommun stoppa eventet eftersom de tycker att sagostunden med dragqueens innehåller olämpligt material för småbarn. Men flera föräldrar som besökte lördagens sagostund i Kalmar menar att kritik är obefogad.

-  Det är inget fel med det här överhuvudtaget. Varför ska man inte kunna gå och kolla på dragqueens men gå på teater exempelvis, frågar sig föräldern Ellen.

Under lördagen hölls den omtalade sagostunden med två dragqueens på Kalmar stadsbibliotek. Pappan Emil var en av alla som tagit med sitt barn till sagostunden.

-  Jag har väldigt svårt att se hur detta kan vara olämpligt för barn, säger han.

RFSL på plats för att stötta

Under tiden som sagostunderna hölls var en grupp från RFSL på plats. Organisationen uppger att man vill vara på plats för att visa sitt stöd för eventet.

-  Det är ett kallt klimat just nu där HBTQI-personer utsätts för både hot och hat och det är viktigt att visa att vi finns här och att vi är många fler än dem, säger Ida Curtsdotter Karhu som är ordförande RFSL Kalmar län.

De båda huvudpersonerna i dragqueen-sagostunden, Lady Busty och Miss Shameless, meddelade efter sagostundernas slut att de inte ville delta i någon intervju.

Hör föräldrar och barn berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.