Foto: SVT Design

Två män efterlysta för mord på 70-åring i Markaryd

Uppdaterad
Publicerad

Två män som båda är födda 1971 häktades under onsdagen i sin frånvaro, misstänkta för mord på den 70-årige man som anmäldes försvunnen från Markaryd den 31 juli.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att de kvarlevor som under lördagen hittades i skogen utanför Markaryd ännu inte är obducerade men att de jobbar utifrån att det är den försvunne mannens kropp som hittades.

Försökte ta ut pengar

De efterlysta männen är också misstänkta för att ha stulit den döde mannens bil och att ha försökt använda hans bankkort i en uttagsautomat i Stockholm den 5 augusti.

Markarydsfallet

Har ni bilder från övervakningskamerorna när de försökte att ta ut pengar?

– Vi kan inte just nu berätta vad det är för bevis vi har i den här utredningen, säger Robert Loeffel, presstalesperson i polisregion Syd, till SVT Nyheter Småland.

Internationellt efterlysta

Eftersom de misstänkta inte är svenska medborgare har åklagaren begärt dem häktade under onsdagen.

– Blir de häktade kan vi också begära dem internationellt efterlysta. Så om de åker på en kontroll eller en inresa i något land så uppmärksammas detta, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet