Foto: SVT

Tvingades amputera fingrar efter arbetsplatsolycka

Publicerad

Efter en allvarlig arbetsplatsolycka där en anställd i november 2018 klämde två fingrar i en maskin och tvingades amputera kräver Arbetsmiljöverket åtgärder på arbetsplatsen.

Den maskin som den anställda klämde sina fingrar i hade strax innan olyckan flyttats till företaget i Skruv i Lessebo kommun från en nedlagd verksamhet i Rottne. När olycka inträffade höll den anställda på att lära sig maskinen.

Viktig skyddsplåt saknades

Enligt Arbetsmiljöverkets utredning har företaget brustit vid flytten av maskinen. Bland annat saknades en skyddsplåt på maskinen, en plåt som skulle finnas där för att förhindra just den här typen av olyckor.

Lessebo

Efter olyckan har ett säkerhetsgaller installerats på maskinen, men Arbetsmiljöverket kräver också att företaget utför fler nödvändiga kontroller för att säkerställa att maskinerna de har är korrekt monterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lessebo

Mer i ämnet