Foto: TT

Unga ambassadörer ska sprida information om coronaviruset

Publicerad

Länsstyrelsen i Kalmar län inleder ett projekt med coronaambassadörer i gymnasieskolorna för att nå ut till fler ungdomar med information om hur smittspridningen av coronaviruset ska minska.

– Vi vill engagera unga vuxna för att nå ut med information till en målgrupp vi själva inte är duktiga på att nå, säger Niclas Karlsson, krisberedskapshandläggare.

Projektet är än så länge i en uppstartsfas och förhoppningen är att via kommuner och skolor i länet komma i kontakt med gymnasieungdomar som vill bli ambassadörer för att i sin tur sprida information om coronaviruset.

– Det finns en stor kommunikativ kompetens i den gruppen. Vi behöver dem för att nå ut eftersom det är lätt att glömma just skolungdomar, säger Ami Andersson, kriskommunikatör.

Hoppas hittar runt 50 personer

Exakt hur ambassadörerna ska arbeta är inte klart än utan kommer arbetas fram i samråd med ungdomarna.

– Vi hoppas på att hitta åtminstone 50 personer från olika orter i länet, säger Niclas Karlsson.

Hur stort intresset är har de ingen uppfattning om, men än så länge är gensvaret från kommunerna positivt.

– Precis som alla andra vet även ungdomarna att det pågår en pandemi som påverkar oss alla. Jag skulle bli förvånad om vi inte hittar gymnasieelever som vill hjälpa till, säger Ami Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet