Theresé Iveby Gardell, universitetsdirektör, berättar att planen ska beskriva hur universitetet ska göra med bland annat labbutrustning och undervisningar. Foto: SVT

Universitetet ska vara redo vid pandemi – tar fram plan mot corona

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen träffades Linnéuniversitetets ledning för att dra upp riktlinjer som ska beskriva hur universitetet ska agera vid olika coronascenarier. Riktlinjerna ska omfatta allt från en större pandemi i Sverige – till enstaka smittofall.

När universitetets ledning träffades hade hittillls ingen smittats av coronaviruset i Kronobergs eller Kalmar län. Men universitetets krisledning arbetar i förebyggande syfte med att ta fram en plan som ska innehålla tydliga riktlinjer som beskriver hur universitetet ska agera vid olika scenarier.

– Vi som myndighet behöver fundera på hur vi ska agera om vi behöver stänga ner delar av verksamheten eller om det blir en större pandemi i Sverige, så att vi tänkt på hur vi ska agera innan det händer, säger Theresé Iveby Gardell, universitetsdirektör på Linnéuniversitetet.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Planen kommer troligtvis stå färdig först nästa vecka. Måndagens extrainsatta möte ägnades åt att diskutera de risker som ska beskrivas i planen.

Klicka på spelaren för att höra Theresé Iveby Gardell prata om universitetets plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet