• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från brand i Kivik. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus Läs mer

Nu erbjuder BVC även nyblivna pappor samtal. Foto: TT/SVT

Vad tänker du om att BVC nu även vill kolla hur papporna mår?

Publicerad

Nu erbjuds alla nyblivna pappor och ickefödande föräldrar samtal av barnavårdscentralen. Syftet är att i ett tidigt skede fånga upp de som mår dåligt. Bra eller dåligt? Såhär tyckte de som kommenterade i vår chatt!

SVT rapporterade · Vad tänker du om att alla nyblivna föräldrar erbjuds samtal av BVC?

Nu avslutar vi den här diskussion. Tack för alla era kommentarer i ämnet! Kul att så många engagerade sig!
08.27
Hej på er! Idag vill vi gärna snacka med er om hur man som nybliven förälder kan drabbas av till exempel depression eller må dåligt på annat sätt. Normalt har alla mammor erbjudits samtal av BVC redan när barnet är nyfött. Nu erbjuds även alla pappor, eller den ickefödande föräldern, samtal. Vad tänker ni om det? 
Dela gärna med er av erfarenheter och tankar här!
09.01
Jag får vibbar av ett kommunistiskt land som vill kontrollera sin befolkning. Exempel finns på social kontroll i kommunist Kina.
09.11
”Samtalet” jag fick på min BVC satt sskn och löste från ett papper, och sa flera gånger ”ja vi MÅSTE ju fråga detta”. Så vet inte om det ens hjälper till att fånga upp de som mår dåligt.
09.11
Jag tycker det låter som en bra idé! Som man får man känslan av att man glöms bort i såna här situationer. Man förväntas vara stark och klara sig själv. Är på tiden att vi också får stöd.
Hej Jörgen! Har du fler tankar/erfarenheter av detta? Hör gärna av dig till mig på hanna.nilsson@svt.se. 
09.11
Många pappor kan nog känna en tomhet. Speciellt första barnet. Från gemenskap och fullt fokus på graviditet o kommande barn. Efter födelsen så går mamman in bara för barnet och har varken tid eller ork för annat. Måste inte vara så men är nog ofta det.
Kan nog vara svårt för en del pappor att hitta sig själva i det.
Hej! Du verkar ha en del tankar om ämnet. Hör gärna av dig till mig på hanna.nilsson@svt.se och berätta mer. 
09.17
På tiden! så bisarrt att endast fråga den födande. Samma sak att enbart den födande får frågor om erfarenheter av våld- både i denna och tidiga relationer. Barn behöver att alla dess föräldrar mår bra
09.17
Kanon, för idag glöms tyvärr pappor bort i många fall.
09.32
DET ÄR INTE EN DAG FÖRTIDIGT!!!
09.32
Att bli förälder är en stor omställning oavsett om man blir mamma eller pappa. Att erbjuda samtal till pappor är för mig en självklarhet och ska inte sopas under mattan mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer