Här vid vägkanten hittades mannen svårt misshandlad Foto: Privat

Misshandlades svårt och lämnades i dike – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Personen som hittades svårt misshandlad i ett dike har berättat varför han hamnade där. Han säger att det var för att han vägrade fortsätta tigga. En person anhölls på torsdagen misstänkt för människorov och grov misshandel.

En medelålders man anhölls under torsdagen misstänkt för människorov och grov misshandel. Under dagen kommer förhör att hållas. Det rapporterar P4 Kronoberg.

Det var på onsdagen den femte april som mannen av en slump hittades, svårt misshandlad, i ett dike mellan Furuby och Dädesjö utanför Växjö. Mannen hittades av Johanna Wallin som bor i byn Ramnåsa. Hon var på väg hem med sin dotter när hon fick syn på mannen i diket.

Vägrade tigga – misshandlades

– Han verkade väldigt illa däran och kunde knappt resa sig så jag ringde både SOS och polis, sade Johanna Wallin till SVT dagen efter att hon hittat mannen.

Mannen skickades med ambulans till sjukhuset där man konstaterade att han var kraftigt blåslagen, och polisen inledde en utredning om misshandel.

Ville sluta tigga

I inledande förhör med mannen så sade han att han blivit misshandlad av för honom okända gärningsmän, men i nya förhör så har det kommit fram att mannen kände gärningsmännen, det skriver Smålandsposten.

I förhören har mannen berättat att han under en tid suttit och tiggt i Växjö, men att han inte längre ville göra det. Det var när han berättade för personen som fungerar som tiggarens chef som brottet ska ha inträffat.

Fraktur på ryggen

Mannen har enligt uppgifter till tidningen berättat för polisen att han fördes bort i en bil och misshandlades svårt innan han lämnades i diket, blåslagen och utan ytterkläder. Läkarundersökningar har bland annat visat att mannen fått en fraktur på ryggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vägrade tigga – misshandlades

Mer i ämnet