Foto: TT/Privat

Växjö Lakers sportchef åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson åtalas misstänkt för att ha misshandlat två personer.

Åtalet mot Henrik Evertsson lämnades under måndagen in till tingsrätten av åklagare Yvonne Rudinsson.

Enligt åtalet ska Evertsson ha slagit två personer i samband med ett bråk i Växjö efter att Lakers firade sitt SM-guld i våras.

Evertsson-skandalen

– I det ena fallet handlar det om flera slag i ansiktet på en person där smärta och blånad uppstod. I det andra fallet handlar det om ett slag i ansiktet på en person där smärta och blodvite uppstod, säger Yvonne Rudinsson till SVT Nyheter Småland.

”Kommer absolut inte påverka mitt jobb”

När SVT Nyheter Småland når Henrik Evertsson under måndagskvällen säger han så här om åtalet.

– Jag har inte så mycket att säga om det just nu. Det här var en möjlig utveckling av den rättsprocess som inleddes tidigare.

Är du överraskad över att åtal väcks?

– Det är inget jag vill kommentera, säger Evertsson.

Kommer det här att påverka ditt arbete på något sätt?

– Absolut inte.

Inga ytterligare åtal

Bråket som uppstod på Storgatan i Växjö  filmades av en privatperson och filmen visades sedan av P4 Kronoberg. Bråket och filmen fick stor uppståndelse och ledde även till att Henrik Evertsson i sin tur anmälde att han blivit attackerad och misshandlad.

– Men i det fallet har jag inte gått vidare med åtal utan istället avskrivit ärendet med hänvisning till att brott inte gått att styrka, säger Yvonne Rudinsson.

Henrik Evertsson har tidigare sagt att det fanns en bakgrund till det slagsmål som utbröt mellan honom och ett par andra personer. Att han själv är brottsoffret och att han gjorde vad som var nödvändigt.

Vad säger du om att det inte blir något åtal i det fallet?

– Det vill jag inte heller kommentera just nu, säger Henrik Evertsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Evertsson-skandalen

Mer i ämnet