Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Andreas Wulff är anläggningschef på Växjö simhall, han upplever att gäster uppskattar att de kan fortsätta hålla öppet. Foto: SVT

Idrottshallarna stängda – men Växjö simhall håller öppet

Uppdaterad
Publicerad

Växjö simhall fortsätter bedriva sin verksamhet med öppna dörrar samtidigt som andra simhallar ekar tomma. Detta trots regeringens besked från december om att sim- och idrottshallar skulle stängas.

Det var i december förra året som beskedet från regeringen kom om att all verksamhet som bedrivs av stat, kommun och regioner och inte är nödvändig skulle stängas ned till och med den 24 januari. Det gällde bland annat sim- och idrottshallar.

Tio kvadratmeter per person

Anledningen till att Växjö simhall har kunnat fortsätta hålla öppet är att den privata aktören Medley styr verksamheten. Medley har tillsammans med Växjö kommun, som äger simhallen, kommit fram till att man kan fortsätta hålla öppet men på vissa villkor.

Kraven från kommunen är att simhallen ska kunna säkerställa att de upprätthåller social distansering och att det finns tillräckligt med utrymme enligt den nya pandemilagen, som säger att varje person ska ha minst tio kvadratmeter att röra sig på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet