Växjö Titans Foto: Simon Elmlund

Växjö Titans är Årets klubb

Publicerad

Den ideella kampsportsföreningen Växjö Titans har utsetts till Årets klubb under årets Kampsportsgala. ”Föreningen är verkligen ett gott exempel på hur en modern kampsportsförening bör arbeta”, lyder en del av juryns motivering.

Föreningen Växjö Titans inriktar sig huvudsakligen på träning och tävling i kampsporterna MMA, Brasiliansk jiu-jitsu och thaiboxning. I år var första gången klubben nominerades i en priskategori vid Kampsportsgalan, som arrangeras av Budo- och kampsportsförbundet som är en del av Sveriges Rikdsidrottsförbund. Efter galan kunde ta Titans ta priset som Årets klubb 2017 hela vägen hem till Växjö.

– Det känns fortfarande lite overkligt. Vi är en klubb utanför storstadsområdena och bara att bli uttagen som en av de fyra nominerade var väldigt stort, säger Ulf Elm som är ordförande i Växjö Titans styrelse.

Arbetar för mångfald och jämställdhet

Växjö Titans bildades 2001 och har i dag omkring 250 medlemmar. Klubben arbetar aktivt med sin värdegrund och med ledorden mångfald, integration och jämställdhet, och det är det arbetet som juryn motiverar sitt beslut med:

”Klubben innehar flera av Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrotter och har under 2017 slitit med stora frågor där inkludering varit ett adelsmärke. Föreningen är verkligen ett gott exempel på hur en modern kampsportsförening bör arbeta.”

”Går i bräschen”

Den nionde upplagan av Kampsportsgalan ägde rum på Berns i Stockholm i lördags och priset för Årets klubb delades ut av Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

– Det absolut bästa från kvällen var att höra Björn Eriksson säga: ”Fanken vilken förening ni har, jag hoppas att jag kan komma ner och besöka er.” Det är fantastiskt att inte bara få känna sig som en del av svenskt idrottsväsen, utan att faktiskt vara med och driva utvecklingen av svensk idrott. Att känna att vi går i bräschen för någonting, säger Ulf Elm i Växjö Titans.

Kampsportsgalan arrangeras av Budo- och kampsportsförbundet som är en del av Sveriges Rikdsidrottsförbund och som består av drygt 700 klubbar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer