Foto: Stefan Larsson/SVT

Växjös motdrag mot elsparkcyklarna – kräver tillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Att ett företag placerat ut elsparkcyklar i Växjö, utan kommunens medgivande har väckt starka känslor i kommunhuset. Nu kommer kommunens motdrag – krav på tillstånd hos polisen.

Det var i helgen som ett företag placerade ut hundratals elsparkcyklar i centrala Växjö, trots att kommunen uttryckligen sagt nej.

Nu menar Växjö kommun att verksamheten går under ordningslagen och därför kräver tillstånd från polisen.

”Kommunen kommer nu att hantera elsparkcyklarna likt parkeringslagstiftningen. Det innebär att felparkerade elsparkcyklar som står trafikfarligt eller är ett hinder för tillgängligheten på exempelvis gångbanor kommer omhändertas”, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

– Vi anser att felparkerade elsparkcyklar påverkar tillgängligheten avsevärt. Vi är dessutom skyldiga att ta hand om allmänna platser som skräpats ned, säger Sofia Stynsberg (M), tekniska nämndens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elsparkcyklar i Växjö

Mer i ämnet