Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ylva Comet berätta om kvällen då hon tog hand om tonåring som blev skjuten i Norrliden, Kalmar. Foto: Sandra Carlsson / SVT

Ylva hjälpte skjutna tonåringen i Kalmar: ”Han hade änglavakt”

Uppdaterad
Publicerad

Ylva Comet stod i kassakön på Coop i söndags kväll när den skottskadade tonåringen kom in i butiken. Med hjälp av papper gjorde hon ett tryckförband och höll emot såret tills ambulanspersonal kunde ta över.

– Hade det varit några centimeter längre upp hade han inte levt i dag, säger hon.

Klockan var strax efter kl 19 på söndagskvällen när polisen fick larm om en skottlossning i Norrliden i Kalmar. En maskerad gärningsperson ska ha avlossat ett par skott mot en tonåring, och därifrån sprungit från platsen.

Fick hjälp inne i butiken

Pojken tog sig in i butiken på egen hand för att få hjälp.

Skjutningar i Kalmar

– Jag trodde först att han blivit misshandlad och blödde näsblod, säger Ylva Comet.

Snart insåg hon och butikspersonalen att pojken inte blivit slagen, utan skjuten i kindbenet.

– Jag tänker på vad som kunde ha hänt. Jag hoppas han inser att han hade änglavakt. Det avlossades ett par tre skott och han blev träffad av ett, och han överlevde, säger Ylva Comet.

Vårdas i Linköping

Pojken vårdades för allvarliga skador på sjukhuset i Kalmar, men flyttades på tisdagen till Linköping för fortsatt vård, uppger regionen.

– Det är tragiskt och fruktansvärt. I mina ögon är det här ett barn, han är 16 år – en pojke, säger Ylva Comet.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Pojken är inte straffad sedan tidigare, men ”ytligt bekant” hos polisen.

Flera skjutningar har skakat Kalmar under året, och det är i nuläget oklart om den senaste kan kopplas till de tidigare händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet