Foto: SVT

Ytterligare en gripen misstänkt för Markarydsmordet

Uppdaterad
Publicerad

En person har under de senaste dagarna gripits i Polen misstänkt för mordet på en 70-årig man i Markaryd i somras. Det betyder att två män nu är frihetsberövade i ärendet.

Det var i augusti i år som den 70-årige mannen anmäldes försvunnen. Tio dagar senare hittade en orienterare hans kropp i skogen utanför Markaryd.

Två män blev internationellt efterlysta och en av dem greps i augusti i Tyskland och sitter häktad. Nu har alltså ytterligare en person gripits, den här gången i Polen och mannen har varit internationellt efterlyst i flera månader. Det här var Kvällsposten först med att berätta.

Mannen som greps i Tyskland utlämnades till Sverige i september och är häktad. Enligt Expressens uppgifter kan den nu gripne mannen ”förväntas till Sverige först om någon vecka”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet