Vinnare Innovation Camp, elever från Vackstanäs och St Ragnhild gymnasiet Foto: Södertälje kommun

De tog hem priset i årets i Innovation Camp

Uppdaterad
Publicerad

Elever från Vackstanäsgymnasiet och S:t Ragnildsgymnasiet tog hem första priset i årets Innovation camp i Södertälje. Idén: Att använda jordens magnetfält för transporter.

”Genom teknik och nytänkande med grund i aktuell vetenskap hade idén magnetisk dragningskraft på juryn. Den var strålande”.

Så löd juryns motivering när de utsåg de bästa bidragen i tävlingen Innovation camp på lördagen.

Och vinnarna, som kallar sig själva Magneterna, bestod av elever från både Vackstanäsgymansiet och S:t Ragnildgymnasiet. Vinnaridén handlar i grunden om teknik för miljövänliga transporter med Scania.

– Vår idé är att i framtiden använda jordens magnetfält för att få miljövänliga transporter på långa avstånd, säger Oscar Brigawee, Vackstanäs gymnasiet och Elise Källgren och Alice Stattin från St Ragnhildsgymnasiet.

Innovation Camp

Innovation Camp är en lagtävling som fungerar för alla åldrar och går ut på att komma på en innovativ och genomförbar lösning på ett verkligt problem. Tävlingen arrangeras av den ideella och politiskt ibundna organisationen Ung företagsamhet som även utbildar gymnasieelever i entreprenörskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.