– Det är ett väldigt speciellt fall, det är ett väldigt sorgligt fall, säger försvarsadvokat Ninmar Poli. Foto: SVT

Dömdes för kollegas död på Scania – överklagar till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan dömdes en Scaniaanställd i 60-årsåldern för vållande till en kollegas död. Nu väljer försvaret att överklaga domen till hovrätten.– Det finns vissa frågor kring händelsen som vi anser behöver utredas, säger den dömde mannens advokat Ninmar Poli.

Det var i slutet av augusti 2017 som en man i 50-årsåldern fastnade i en maskin i en av verkstäderna i Södertälje och senare avled på sjukhus till följd av skadorna.

Fallet utreddes till en början som arbetsmiljöbrott, men den förundersökningen lades ned då åklagaren inte kunde se att arbetsgivaren Scania hade agerat vårdslöst.

För två veckor sedan föll i stället tingsrättens dom mot den kollega som som startade maskinen. Mannen, som är i 60-årsåldern, dömdes för vållande till annans död med påföljden villkorlig dom.

”Vi är inte nöjda”

Nu har försvaret valt att överklaga domen.

– Vi respekterar tingsrättens dom, men vi delar inte en del punkter och vill få dessa prövade. Vi är inte nöjda och vi kommer att överklaga. Det finns vissa frågor kring händelsen som vi anser behöver utredas, säger den dömdes försvarsadvokat Ninmar Poli till SVT Södertälje.

Ninmar Poli vill i nuläget dock inte gå in i detaljer kring varför man väljer att överklaga.

– Det kommer vi gå in på i förhandlingen i hovrätten, men vi tycker inte tingsrätten har beaktat alla omständigheter kring det som skett, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.