Förskolläraren Josefine Broberg börjar dagen med att söka efter potentiellt farliga föremål på gården innan barnen släpps ut. Foto: Karin Fallenius/SVT

Efter misstänkt knark på förskolegårdar – kommunen skärper rutinerna

Uppdaterad
Publicerad

Efter att misstänkt knark hittats på förskolegårdar i Södertälje i slutet av sommaren har kommunens förskolor skärpt sina rutiner innan barnen släpps ut för att leka på gårdarna.

Som SVT Nyheter Södertälje rapporterat om tidigare är nedskräpning och skadegörelse på skol- och förskolegårdar ett stort problem och kostar Södertälje kommun flera miljoner varje år.

I slutet av sommaren hittades även misstänkt narkotika i tre av kommunens förskoleområden; Brunnsäng-Grusåsen, västra förskoleområdet och Östertälje. Kommunen vill inte säga exakt vilka förskolor det rör sig om, men nu har de skärpt rutinerna över hela staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.