Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Erics nya boende på Kungsholmen. Mamman: ”Han passar inte här. Det blir förvaring för Eric.” Foto: Samy Dahlman/SVT

Mamman om Eric Lloyd efter tvångsflytten: ”Han är mer ensam än han någonsin varit”

Publicerad

I 27 år bodde Eric Lloyd på ett LSS-boende i Järna innan han i somras flyttades till ett boende på Kungsholmen i Stockholm – mot familjens vilja.

– Han är mer ensam än han någonsin varit. Han sitter mest här i rummet, säger Eric Lloyds mamma Ulla Lloyd.

En av de första veckorna Eric Lloyd bodde på det nya boendet fick han ett epileptiskt anfall på natten. En händelse som lex sarah-anmälts.

– Det är den första gången i hans liv han har ett ep-anfall utan tillsyn, berättar Ulla Lloyd.

Eric Lloyd har ett larm i sängen för just den typen av situationer, men det larmade inte, enligt Lex Sarah-utredningen som SVT tagit del av.

Istället hörde personalen skrik inifrån Eric Lloyds lägenhet. Under rubriken ”bakomliggande orsaker” i utredningen står det att personalen skulle ha försäkrat sig om att larmet var korrekt placerat. Utredningen slår även fast att något liknande kan hända igen om inte rutiner efterföljs.

SVT har sökt boendet som svarat att de inte kan uttala sig i enskilda fall, men att de arbetar löpande med att utveckla bemanning och kompetens utifrån individens stödbehov.

I klippet följer vi med på besök i Eric Lloyds nya boende.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvångsflytt från boende

Mer i ämnet