Mannen jagade andra bilister i höga hastigheter Foto: TT

Fängelse efter vansinnesfärd

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern döms till tre månaders fängelse för bland annat grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Mannen ska ha jagat andra bilister och ställt sig i vägen när de försökte lämna platsen.

Det var i maj i år som den nu dömda mannen var hemma hos en vän där han drack mycket alkohol. Plötsligt blev han och vännen osams varpå han satte han sig i bilen. Därefter är hans minnen mycket suddiga.

Två personer, som åkte i en gemensam bil, har dock berättat att mannen har följt efter deras fordon på ett mycket aggressivt sätt.  Mannen ska ha jagat dem, försökt stoppa deras bil och de ska då ha kommit upp i mycket höga hastigheter. Han ska även ha försökt ramma dem och kört in deras bil.

100 kilometer i timmen

Även när en annan bilist mötte den nu dömde mannen var han aggressiv. Bilisten såg att mannen var påverkad, ringde 112 och körde därifrån. Men den påverkade mannen följde då efter i hög hastighet och försökte köra om. Trots att det var en 50-väg kom de upp i hastigheter på cirka 100 kilometer i timmen.  

Mannen döms nu till tre månades fängelse. Själv har han varken kunnat erkänna eller förneka grov vårdslöshet i trafik, men har erkänt de andra punkterna. Av domen framkommer det att mannen även hade kokain i blodet, men att han inte minns att han tagit droger. Det framkommer också att ber om ursäkt till de inblandade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.