Foto: Björn Lockström

Filmen från trafikkameran raderad

Uppdaterad
Publicerad

Filmen från trafikkameran vid Södertäljebron har blivit raderad, vilket sker automatiskt efter 24 timmar om ingen begär att den ska sparas, skriver Aftonbladet.

Vid E4-bron i Södertälje finns en trafikkamera som tillhör Trafikverket, rullande film går till trafikcentralen men sparas inte automatiskt.

Det går att spara i 24 timmar men gjordes inte, skriver Aftonbladet, trots den tragiska olyckan när fem personer i en bil dödsstörtade ner för bron i helgen.

Polisen fick inte bilderna

Filmen sparas inte om ingen begär att den ska sparas. Trafikverket själva sparade den inte, och inte heller polisen har filmen.

– Nej, polisen kan inte hämta någon film utan att vi sparar den och det har inte gjorts här, enligt min kollega som har bra insyn i det här, säger Beisi Sundin, presstalesman vid Trafikverket, till tidningen.

Tog en timme

Andra uppgifter som framkommit är att räddningstjänsten inte var på plats förrän en timme efter olyckan, skriver Expressen.

Olyckan skedde cirka 02.00, senare får polisen larm om att det finns en trasig bom vid bron, polis åker dit för att se över bommen och då är klockan 02.46.

På plats upptäcker patrullen ett trasigt takräcke vid bron och får då vittnesuppgifter om att en bil kört ner i vattnet och räddningstjänsten larmas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Broolyckan i Södertälje

Mer i ämnet