Mannen från Södertäljenätverket ska ha hotat fyra kriminalvårdare i samband med en förflyttning. Mannen åtalas nu för grova hot mot tjänstemän. Foto: Jessica Gow, TT

Gängledare från Södertäljenätverket ska ha hotat kriminalvårdare – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Fyra kriminalvårdare ska ha fått motta grova hot i januari förra året, när ledaren för Södertäljenätverket skulle förflyttas på Kronobergshäktet. Han står nu åtalad misstänkt för grova hot mot tjänsteman.

Mannen från Södertäljenätverket som i höstas dömdes till fängelse i ett Encrochat-mål åtalas nu för grova hot mot fyra kriminalvårdare. Händelserna ska ha ägt rum i samband med en förflyttning i januari i fjol på Kronobergshäktet.

Åklagaren menar att mannens hot har varit förstärkta i och med hans våldskapital, med anknytning till Södertäljenätverket, det framgår i stämningsansökan. Mannen nekar till brott i det nya åtalet.

Mannen dömdes i höstas till fem år och två månaders fängelse i ett uppmärksammat Enrochat-mål, och är även dömd till sex månaders fängelse i ett stort narkotika- och vapenmål i Uppsala. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon förklarar SVT Nyheter Södertäljes reporter bakgrunden kring Södertäljenätverket – på 90 sekunder. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.