”Många av barnen bara höll godiset i sina händer, så att det smälte. De visste inte vad det var.” säger Mikael Halkola. Foto: Mikael Halkola

Här får de nordkoreanska barnen svenskt smågodis

Publicerad

Den frikyrkliga missionsrörelsen Trosgnistans mission har jobbat socialt i Nordkorea i 10 år. Det handlar främst om att stötta med förnödenheter till de omkring 50 barnhem som finns i dikaturen. Och ibland slinker det med lite svenskt smågodis.

Södertäljebon Mikael Halkola har varit i Nordkorea flera gånger om året de senaste sju åren och leder arbetet med barnhemmen för det kristna frikyrkliga missionsförbundet.

– Vi hjälper dem med förnödenheter, i veckan skickade vi en container med nudlar, säger han.

Varifrån kommer alla barn?

– Den frågan får man aldrig riktigt svar på. Man vet att brist på mediciner, vitaminer, sjukvårdsproblem på landsbygden, sanitetsproblem, utifrån det vet man att det blir mycket sjukdomar som sprider sig till de svagaste i samhället.

Se några av hans filmer från barnhemmen, här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trump och Kim i Singapore

Mer i ämnet