Foto: Grafik: Hans Lindblom

Hemtjänstanställd döms till fängelse – stal från äldre kvinnor

Publicerad

En kvinna som arbetade inom hemtjänsten i Stockholms län döms till fängelse i två år för bland annat grov stöld mot sex äldre kvinnor.

De äldre kvinnorna som blivit bestulna är i 90-årsåldern och fyra av dem hemmahörande i Södertälje. Hemvårdaren ska bland annat ha stulit flera smycken som hon senare har förvarat i sin lägenhet eller pantsatt. Nu döms hon för grov stöld i sex fall och häleriförseelse i fyra fall.

Enligt domen ska kvinnan även betala kränkningsersättning då hon ”på ett lömskt och allvarligt sätt utnyttjat sin viktiga och ansvarsfulla ställning som hemvårdare”.

Tidigare dömd för stöld från äldre

Kvinnan är sedan tidigare dömd för att ha stulit från äldre personer, trots det kunde hon fortsätta arbeta inom hemvården. I förhören påstod kvinnan att stöldgodset var hennes och att hon bland annat fått dem genom gåvor eller arv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.