Mannen hotade kunder med en hammare, och slog sönder fönsterrutan till en bostad. Foto: SVT/TT

Jagade kunder med hammare i butik – döms till samhällstjänst

Publicerad

En man i 40-års åldern döms för att ha slagit en man, och hotat två andra med en hammare i en matbutik i Salem. Mannen döms också för skadegörelse efter att ha slagit sönder en fönsterruta och hotat sin före detta sambo och deras gemensamma barn.

Det var i februari som en man från Rönninge hotade kunder och anställda på en matbutik i Salem. Mannen, som ska ha varit kraftigt berusad, slog också till en av kunderna i kassakön i bakhuvudet.

Mannen ska också ha jagat två av männen i butiken med en hammare.

Krossade ruta och hotade ex-sambo

Efter händelsen ska mannen ha tagit sig hem till sin före-detta sambo och deras gemensamma barn och krossat en fönsterruta i bostaden. Han ska också enligt domslutet ha skrikit tillmälen som ”hora” till ex-sambon, som ringde polisen.

Mannen har sagt i förhör att han inte minns någonting av det som hände, men döms nu vid Södertälje tingsrätt för misshandel, olaga hot och skadegörelse till villkorlig dom och samhällstjänst.

Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 32 700 kronor till de fyra målsägande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.