Enligt Lena Raattamaa som planerat eventet var det extremt mycket folk på torget, så mycket att det knappt gick att ta sig fram. Foto: Linda Asmar

Kaliffa gjorde succé på Stortorgets scen

Publicerad

Torsdagskvällens konsert på Stortorget var välbesökt. Det stora dragplåstret var artisten Kaliffa som fick publiken att både dansa och sjunga.

För andra och sista gången i år anordnades på torsdagskvällen Sommarkonsert på Stortorget i centrala Södertälje.

Kvällen började med allsång ledd av Pensionärernas riksorganisation (PRO) och ABF. Men publiken strömmade till ordentligt först när artisterna Blenda, kvällens förband, och Kaliffa intog scenen.

– Det gick knappt att röra sig på torget, säger Lena Raattamaa, event- och marknadskoordinator på Södertälje Centrumförening.

Önskades av många

En av anledningarna till att så många kom till torget tror Lena Raattamaa kan vara att artisten Kaliffa bokades efter att man gjort en undersökning på ungdomsgårdar och helt enkelt sett att många önskat honom till sommarkonserten.

Revansch för sommarkonserterna

Reaktionerna har varit positiva efter konserten och Lena Raattamaa säger att det lyckade eventet är lite av en revansch efter att sommarkonserterna möttes av betydligt svalare intresse förra året.

– Folk har skrivit till mig och varit väldigt positiva. Det var bra drag under konserten, säger Lena Raattamaa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.