Utöver sms:incidenten var det vid ett tillfälle en lärare som kastade in eleven i skåpen i skolkorridoren. Foto: Arkivbild.

Lärare sms:ade känslig info om elev till klasskompis

Uppdaterad
Publicerad

En lärare på en Södertäljeskola skickade av misstag känsliga uppgifter om en elev till dennes klasskompis. En annan lärare slängde in samma elev i en vägg. Eleven kan nu få skadestånd.

Efter en incident på Södertäljeskolan ifråga ville läraren informera en inblandad elevs mentor om vad som hänt. Men sms:et med den känsliga informationen skickades istället till en av elevens klasskompisar. ”Av misstag” menar läraren.

Men Barn- och elevombudet, BEO, gör nu bedömningen att eleven har utsatts för kränkande behandling. Även om läraren uppger att intentionen inte var att kränka eleven blev det resultatet av det inträffade, menar BEO.

Kastades mot skåp

Utöver sms:incidenten har eleven ifråga, enligt BEO, utsatts för en kränkning vid ett annat tillfälle. Då var det en annan lärare som efter en konflikt i klassrummet tog tag i elevens krage och upprepade gånger slängde in hen mot skåpen i korridoren. Både andra elever och lärare blev vittnen till händelsen.

BEO vill att eleven ska få 20.000 kronor i skadestånd. Södertälje kommun som är huvudman i målet har fram till den 3 augusti på sig att uttala sig om kravet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.