Man misstänks ha misshandlat sitt ex med en mobiltelefon. Foto: TT. (montage)

Misstänks ha misshandlat sitt ex med mobiltelefon

Uppdaterad
Publicerad

Mannen, som närmar sig 40-årsåldern, ska enligt åtalet ha misshandlat och hotat att döda sin förre detta sambo under två års tid – vid ett antal tillfällen. En gång ska han ha slagit henne blodig i pannan med en mobiltelefon.

Mellan december 2015 och september i år ska mannen ha misshandlat och hotat sin dåvarande sambo, en kvinna i 20-årsåldern. Flera av gärningarna har begåtts framför kvinnans två minderåriga barn i det dåvarande parets hem, enligt åtalet.

Så här beskrivs ett av tillfällena som ska ha ägt rum för en månad sen:

”Misshandel genom att ge målsäganden flera hårda slag i ansiktet och därefter ta strypgrepp på henne när hon låg ned på golvet, med smärta, andnöd, blåmärken. Hudavskrapningar och rodnader som följd” går det att läsa i åtalet.

Slogs blodig med mobil

Vid ett tillfälle ska även mannen ha misshandlat kvinnan ”genom att trycka ned målsäganden i en säng och slå henne i pannan med en mobiltelefon med smärta, bula, sårskada samt ärrbildning som följ”.

Dessutom ska en kvinna i 50-års åldern ha blivit misshandlat och hotad av mannen. Hon ska bland annat ha blivit knuffad in i en vägg så att hon fick ont av skrapsår, skrubbsår och en bula i huvudet.

Skadorna fotades

Till åklagarens bevisning hör mängder med fotografier av kvinnornas skador tagna av polis och sjukhuspersonal i samband med misshandelstillfällena.

Mannen häktades i slutet av september. Rättegång i Södertälje tingsrätt startar inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.