Ytterligare en älgattack har inträffat i Södertälje. Foto: TT/arkiv

Ny älgattack – kvinna sparkades i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna sparkades i huvudet och i bröstkorgen av en älg under torsdagseftermiddagen. Den här attacken är den fjärde i ordningen kring Södertälje.

Det var vid halv två-tiden på torsdagen som en kvinna själv ringde till 112 och rapporterade att hon blivit sparkad i huvudet och bröstkorgen av en älg. Händelsen ska ha inträffat på Stenhällsvägen i Tallhöjden.

– Hon hade ont i huvudet och revbenen, men vägrade vård, säger Albin Näverberg, presstalesperson hos polisen.

Hur mår kvinnan?

– Vi vet inte mer än att hon inte ville ha vård, hennes gubbe skulle komma hem nu så då får de ju avgöra om hon behöver vård sedan.

Tre incidenter sen november

Polisen har varit i kontakt med jägare, men det har inte gått att identifiera älgen. Den försvann in i ett närliggande skogsområde.

– Vi har ingen beskrivning på den, vi vet inte om det var en kalv, en fjolårskalv eller en fullvuxen älg. Och då kan man inte gå och skjuta fel älg, säger Albin Näverberg.

SVT Nyheter Södertälje har tidigare rapporterat om att både människor och djur har attackerats den senaste tiden av en älgko, som har två kalvar med sig.

Räknar man med dagens incident har nu fyra enskilda händelser inträffat då en älg gått till attack, i Södertäljeområdet.

Räknar man med dagens incident har nu fyra enskilda händelser inträffat då en älg gått till attack. Åtminstone tre av dem har inträffat på den östra siden av stan. Foto: SVT

”Man ska alltid vara försiktig”

Men det är oklart om det rör sig om samma älg den här gången.

– Svårt att säga, det finns ju älgar som varit i området under lång tid, utan att ställa till med något. Och vi vet inte vilken älg detta är, säger Albin Näverberg.

Ska allmänheten ta det försiktigt nu?

– Alltså nej, inte mer än vanligt. Man ska ju alltid vara försiktig när det gäller så stora djur. Särskilt fjolårskalvar kan ju vara lite oberäkneliga, säger Albin Näverberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.