Södertäljepoliserna Henrik Billstam och Per-Olof Forsell får årets Sankta Ragnhildsmedalj

Södertäljes patrullerande centrumpoliser får medalj – ”hjärtat dunkade lite extra”

Uppdaterad
Publicerad

Årets Sankta Ragnhildsmedalj tilldelas poliserna Henrik Billstam och Per-Olof Forsell som har patrullerat i Södertälje centrum i många år.

Per-Olof Forsell började jobba i kommunen 1988 och gick i pension i början av det här året. Henrik Billstam har tillhört Södertäljepolisen sedan 1976. Medaljen är långt ifrån det enda som förenar Henrik Billstam och Per-Olof Forsell.

– Vi har en lång historik tillsammans. Vi växte upp i samma bostadsområde och gick i samma klass sedan årskurs ett, säger Henrik Billstam.

Betydelsefulla insatser

Södertälje kommuns motivering till priset är att de två poliserna har gjort ”betydelsefulla insatser, inte bara under det gångna året utan under flera decennier” och att ”de har gjort det på ett sätt som tjänar som förebild för många. Lugnt, tryggt och metodiskt har de patrullerat i centrum i Södertälje. Deras sätt att arbeta – vänligt och trevligt men med fast hand och tydliga gränser – har väckt respekt överallt i samhället. Poliserna Henrik Billstam och Per-Olof Forsell har i sin gärning haft mycket stor betydelse för Södertäljeborna”.

Förinspelad prisutdelning

Prisceremonin är en del av det förinspelade programmet för nationaldagsfirandet, som kommer att vara tillgängligt för alla den 6 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.