Azeez Bustan, som själv varit mycket sjuk i covid-19, tror att det är bra om det finns möjlighet att vaccinera sig i Ronna. Foto: SVT

Vaccinbussar till utsatta områden: ”Jättebra om det kommer närmare”

Uppdaterad
Publicerad

Socioekonomi är en viktig faktor när det gäller risken att drabbas allvarligt av covid-19, enligt Folkhälsomyndigheten. I Ronna i Södertälje välkomnar man planer på en mobil vaccinationsenhet som ska få fler i utsatta områden att vaccinera sig.

– Det är jättebra om det kommer finnas här. Att det kommer närmare, säger Samira Al-Uthman.

Några av de Ronnabor SVT träffar är tveksamma till idén om mobila vaccinationsenheter eftersom de inte vill vaccinera sig eller tycker att rädslan för covid-19 verkar överdriven.

De vill inte ställa upp på intervju framför kameran.

Coronaviruset i Södertälje

Uppskattar möjlighet att vaccineras i Ronna

Men de allra flesta av de Ronnabor SVT pratar med uppskattar tanken på att kunna få vaccinet på hemmaplan.

Hör dem och kommunstyrelsens ordförande i Södertälje Boel Godner (S) om vaccinationsbussarna i videoklippet ovan.

Vaccinationsbussar på ingång

Just nu pågår en upphandling för att få fram mobila enheter som ska kunna hantera såväl provtagning för som vaccination mot covid-19.

Tanken med dem är att Region Stockholm ska nå ut bättre till människor i utsatta områden. Det meddelar finansregionrådet Irene Svenonius (M) via sin pressekreterare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet