Foto: SVT

Servicekontor i Lunagallerian tvingas flytta – har sagts upp av fastighetsägaren

Uppdaterad
Publicerad

Statens servicecenter som har ett gemensamt kontor för Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten i Lunagallerian, har blivit uppsagd från sina nuvarande lokaler. Bakgrunden är Telge fastigheters ovissa framtidsplaner för gallerian.
– Det är inte tal om någon nedläggning i Södertälje, säger Niklas Åkerlund, sektionschef för kontoret i Södertälje.

Det var för drygt tio år sedan som det myndighetsgemensamma kontoret öppnade på översta planet i Lunagallerian. Hit söker sig bland annat medborgare och nyanlända som vill få ett personligt möte med handläggare på olika myndigheter utan att behöva boka en tid.

Statens servicekontors treåriga avtal för de cirka 600 kvadratmetrarna löpte ut i somras och det var i samband med det som avtalet blev uppsagt av Telge fastigheter.

– Vi fick information om att det finns andra planer för gallerian och att vi istället skulle bli erbjudna andra lokaler, säger Niklas Åkerlund, sektionschef för kontoret i Södertälje.

”Ingen nedläggning”

Då planerna för Lunagallerian ännu inte är fastställda ändrades uppsägningstiden till att börja gälla från årsskiftet. Istället kommer myndigheten från och med då ha ett löpande avtal med kortare uppsägningstid än tidigare.

Hur påverkar det här er verksamhet?

– Inte särskilt mycket mer än att vi kommer behöva nya lokaler. Det är inte tal om någon nedläggning i Södertälje – tvärtom så pekar en statlig utredning på att det borde öppnas fler servicekontor i Södertälje, säger Niklas Åkerlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lunagallerian

Mer i ämnet