Foto: Södertälje sjukhus

Södertälje sjukhus tar emot coronapatienter från Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje sjukhus kommer stötta hårt coronadrabbade Region Sörmland genom att erbjuda platser.

Region Sörmland är hårt drabbat av coronasmittan och har hårt tryck på sjukvården. Därför hjälper Region Stockholm nu till och erbjuder 5-7 intensivvårdsplatser och 15 slutenvårdsplatser för patienter med covid-19. Platserna finns på Karolinska sjukhuset i Huddinge samt Södertälje sjukhus.

– Vi är vana att hjälpas åt över regiongränserna och när vi har ledig kapacitet är det självklart för oss att hjälpa Region Sörmland i det här läget. Vi har dessutom Älvsjö sjukhus som är klart och beredda att ta hand om patienter om det skulle behövas, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Södertälje

Gott om platser

Region Stockholm skriver även att att man tack vare den snabba utökningen av vårdplatser nu har gott om både intensivvårdsplatser och slutenvårdsplatser.

Se hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) kommentera beslutet att hjälpa Sörmland i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet