Här stoppar Södertäljepolisen Mikael Alfredsson motorcyklisten Foto: Privat

Södertäljepolis släppte vidare fortkörare – hyllas på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljepolisen Mikael Alfredsson stoppade en fortkörande motorcyklist längs vägen men lät honom köra vidare. Föraren filmade allt och nu hyllas polismannen på nätet för sitt bemötande.

Poliserna var på väg hem från en kommendering i Köpenhamn, men i Jönköping fick de syn på en motorcyklist som körde för snabbt och vinglade längs vägarna. Poliserna stoppar föraren, kollar körkort men landar i att låta mannen köra vidare med en varning. Föraren filmade allt med en kamera på hjälmen:

– Det här kommer bli din största trisslott, men du måste lova mig att vara mer rädda om er och andra trafikanter, säger polisen Mikael Alfredsson i klippet.

”Cool polis”

På Youtube hyllas han nu som ”the best police ever” av föraren. ”Riktigt bra polis!”, ”Cool polis”, ”Asså fett skön polis!”, står det i kommentarerna under klippet. 

– Jag är inte så insatt i sociala medier, men vi poliser är alltid granskade och vana vid att finnas med på bild. Folk tycker olika om oss men vi vill alltid göra vårt bästa, säger Mikael Alfredsson.

– Jag tycker det är bra att behandla alla med respekt oavsett vad, säger han.

Skickar inte det här signaler om att det är enkelt att komma undan?

– Det kan det absolut men det är ett avgörande vid varje ingripande. Det finns ett spann i vad man kan göra, som att bötfälla, rapportera eller anmäla och det beror på hur man bedömer. Den här gången blev det så här.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.