David Winerdal (KD) om coronakrisen i Södertälje: ”Det kommer ge långsiktiga konsekvenser” Foto: Maja Flygt/SVT

Kultur och idrott hårt drabbade i Södertälje – stödpaket på gång

Uppdaterad
Publicerad

I dag, lördag, skulle det vara tusentals besökare i stadshuset för den årliga medborgardagen men den har ställts in. Samma sak gäller basketcupen, teaterföreställningar och hockeymatcher. Kommunen arbetar nu med att se över hur föreningarna ska stöttas.

– Det måste gå snabbt nu och vi försöker ge besked så fort det går, säger David Winerdal (KD).

På torsdagen presenterade kommunen ett stödpaket för företagarna i Södertälje. Ett liknande paket är inte direkt applicerbart på kultur- och idrottsföreningarna, menar David Winerdal (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande, då letar kommunen efter ett mer skräddarsytt stöd.

Vad kan du som högsta ansvariga politiker göra för föreningarna?

Coronaviruset i Södertälje

– Vi för dialog med föreningarna och kulturarbetarna. Vi ser också över hur vi hanterar detta ifrån olika aktörer det vill säga staten, regionen och kommunen. Men det måste gå snabbt nu och vi försöker ge besked så fort det går, säger David Winerdal (KD).

Vilka summor handlar det om?

 – Jag kan inte gå in på summor alls, det är enskilt för varje och beror på storleken på klubbarna. För de större klubbarna är det stora summor som vi måste hantera.

Se mer i videon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet