Kristoffer Tamsons, trafikregionråd och ordförande för SL Foto: SVT

Fler pendeltågsavgångar för Södertälje

Publicerad

I december utökas pendeltågstrafiken för Södertäljeborna. Under rusningstrafiken på morgonen och kvällen kommer det öka från 28 till 36 avgångar.

- Det innebär i praktiken att vi utökar avgångarna under morgon- och kvällsrusningen med en tredjedel för Södertälje, och fördubblar trafiken under helger på Gnestapendeln, säger Kristoffer Tamson, trafikregionråd och ordförande för SL.

Till en början fanns det planer på att öka pendeltågtrafiken redan december 2017. Varför lades det på is?

– Vi tittar ständigt på olika sätt att utveckla och förbättra trafiken, dels måste staten ha ordning och reda på järnvägen, dels måste vi ha pengarna som krävs för att köra pendeltågen. Sen behöver vi även ha en tillräckligt hög efterfrågan från resenärerna och det är inte alltid att dessa saker faller på plats men nu har det äntligen gjort det, säger Kristoffer Tamson.

Hur länge kommer de utökade avgångarna att gälla?

– Så länge vi har ordning på ekonomin och vi ser en efterfrågan från resenärerna kommer det här att sitta i. I dag ser vi att pendeltågstrafiken är rekordpopulär, därför känns det extra kul att kunna göra den här typen av satsningar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer