Räddningstjänsten rycker ut. Foto: TT

Flera misstänkta mordbränder i natt – ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen har räddningstjänsten släckt tre misstänkta mordbränder i Södertälje och Rönninge. Bland annat brann det i en säng i ett trapphus.

Larmet om den första branden inkom vid halv två tiden natten till söndagen och rörde en brand i ett flerfamiljshus på Prästgårdsvägen i Geneta.

– Någon ska ha tänt på en säng som stod i trappuppgången. Ingen kom till skada men i och med skaderisken rubriceras det som mordbrand, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Bråte brann

Den andra branden inträffade på Myrstigen i Blombacka och även den i en trappuppgång. Denna gång var det bråte som brann och räddningstjänsten kunde snabbt släcka och vädra ut porten.

Den tredje misstänkta mordbranden som polis och räddningstjänst åkt ut till under natten var på Stationsvägen i Rönninge.

– En person ringde och larmade om att det luktade rök från dess bostad. Det visade sig att det brann på verandan. Branden släcktes men hann sprida sig till fasaden, säger polisen.

I efterhand har det framkommit att två Sverigedemokrater bor på adressen.

Inga personer ska ha kommit till skada i någon av bränderna och inga har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.